Yurtlar Üniversiteler Harita Ücretsiz İlan Ver

Korsan yurtlar tehlike saçıyor

Korsan yurtlar tehlike saçıyor

Ege Bölgesi Özel Yurt İşletmecileri Dayanışma Derneği Başkanı Ayşe Dağcı, “Vergi kaybının önlenmesi ve öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması için kaçak yurtlar kapatılmalı” dedi.

TOLGA TEKİN

Ege Bölgesi Özel Yurt İşletmecileri Dayanışma Derneği Başkanı Ayşe Dağcı, İzmir’de yurt adı altında hizmet veren fakat hiçbir resmi kurumdan onayı bulunmayan sözde yurtların sayısının gün geçtikçe arttığını söyledi. Sözde yurtların denetim ve kontrolden geçmeden faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Dağcı, konuyu İzmir Valiliği’ne dilekçeyle bildirdi.

Resmi kurum onayı yok

Büyük facialar yaşanmaması ve kayıtsız ekonominin önüne geçilmesi için yetkilileri göreve çağıran Dağcı, "Bu sözde yurtlar hiçbir ruhsat ve resmi şartları yerine getirmediği gibi itfaiyenin istediği şartları da taşımıyor. Bir yangında büyük facia yaşanabilir.
Buca’da yurt adı altında hizmet veren fakat hiçbir resmi kurumdan onayı bulunmayan sözde yurtların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Şu an bu kaçak işletmeler bine yakın öğrenci barındırmaktadır" dedi.

MEB kontrolünde

Öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması ve vergi kaybının önlenmesi için kaçak yurtların kapatılması gerektiğini söyleyen Dağcı, "Resmi olarak faaliyet gösteren yurtlarımız MEB onaylı yurtlardır ve valilikten yurt açma onay belgesi alabilmek için birçok resmi kurumda prosedürleri yerine getiriyor. Her işe aldığımız personelimiz için adli sicil kaydına kadar birçok belgeyi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sunmaktayız ve onay almaktayız. Personelimizin SGK primleri ve kestiğimiz faturalar, ödediğimiz vergiler dahi MEB tarafından takip edilmektedir. Aynı zamanda öğrencilerimizin adli sicil kayıtlarını tutmakta ve her türlü kimlik bilgilerini emniyet müdürlüğüne bildirmekteyiz" diye konuştu. ​

Yalan beyanla tanıtım

Söz konusu kaçak işletmelerin yurt ruhsatı alamamalarının en önemli nedeninin binalarda can güvenliğinin bulunmaması olduğunu belirten Dağcı, "Bu sözde yurtların, yangın güvenliğinin olmaması ya da itfaiyenin istediği şartları yerine getirmemesi ruhsat alamamalarında en önemli etken. Öğrencilerin can güvenliği hiçe sayılmaktadır. Bu sözde yurtlar kayıt zamanı kullandıkları broşürlerde ve tanıtımlarını yaptıkları internet sitelerinde ruhsatları olmadığı halde yurt olduklarını beyan ederek hatta Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olduklarını belirterek ve Milli Eğitim Bakanlığı logosunu kullanarak öğrencileri ve ailelerini kandırmışlardır. Bu kaçak işletmeler bir an önce kapatılmaz ise bu binalarda meydana gelebilecek bir yangın ya da yurtlarda çalışması uygun olmayan bir çalışanın neden olacağı olaydan birçok öğrenci zarar görecek daha da kötüsü bir facia yaşanacaktır" dedi.

Kaynak:http://www.yeniasir.com.tr/yasam/2016/08/23/korsan-yurtlar-tehlike-saciyor

Yurtlar Evimiz