Yurtlar Üniversiteler Harita Ücretsiz İlan Ver

Bu Okul Bir Başka

Bu Okul Bir Başka

Finlandiya-Espoo’da bulunan Saunalahti Okulu; bu yılın başında açılmış olup dünyanın ilgisini üzerine çekmeyi başardı.

Eğitim sistemi denildiğinde akla ilk gelen ülke oluyor Finlandiya. Ülkede eğitim-öğretim yılının başların hizmete giren bir devlet okulu tüm dikkatleri üzerinde topladı. Modern sanat müzelerini düşündüren binası ve tasarımıyla öğrencilere kendilerini evlerinde gibi rahat hissetmelerini sağlayarak özgürce hareket edebilecekleri alanlar yaratılıyor.

Finlandiya-Espoo’da bulunan Saunalahti Okulu; bu yılın başında açılmış olup dünyanın ilgisini üzerine çekmeyi başardı. Oldukça aydınlık ve ferah ortamlarda oyun alanlarına sahip olan öğrencilere ilk ve orta düzeyde eğitim verilirken; Okulun bir devlet okulu olması en dikkat çeken nokta oldu.

Dersi Uzanarak Dinliyorlar

Saunalahti Okulu 10 bin 500 metrekarelik bir alana sahip. Bu alan içinde ilk ve ortaokul, anaokulu, gençlik kulübü, tiyatro, kantin, kütüphane ve spor salonları yer alıyor. Öğrenciler geniş sınıflarda istedikleri yerde veya pozisyonda oturabiliyor. Öğrencilerin bir kısmı ise koltukların üzerinde uzanarak ders dinleyebiliyor. Tartışma ve fikir üretmeye odaklanılmış eğitimde, öğrencilerin öncelikle kendilerini rahat hissetmeleri sağlanıyor.

Daha Aktif Beslenme Alanları

Eğitim kadar beslenmenin de önemine dikkat çeken okulun kantini de öğrenme sürecine katkıda bulunacak şekilde dizayn ve inşaa ediliyor. Öğrenci ve öğretmenler kantinde bir araya gelerek kutlama ve çalışmalar yapabiliyor.

Koşmak Serbest

Saunalahti Okulu’nda ilk ve ortaokullar için ayrı ayrı tasarlanan geniş sınıflarda öğrenciler, özgürce dolaşabiliyor. Koridorlar, güvenlik öncelikli tasarlanarak öğrencilerin zarar görmesini en aza indirgemeyi hedeflemiştir.

Yurtlar Evimiz