Yurtlar Üniversiteler Harita Ücretsiz İlan Ver

2017 YGS Başvuruları Başlıyor

2017 YGS Başvuruları Başlıyor

2017 ÖSYM Sınav Takviminin açıklanmasıyla birlikte, 2017 YGS Başvuru ve Sınav Tarihleri de kesinleşti.



2017 ÖSYM Sınav Takviminin açıklanmasıyla birlikte, 2017 YGS Başvuru ve Sınav Tarihleri de kesinleşti. Peki,2017-2018 YGS Başvuru Tarihleri Ne Zaman Başlıyor?

ÖSYM sınav takvimini incelediğimizde, 2017 YGS, 12 Mart 2017’de gerçekleşeceğini söylemek mümkün. Geçen yıl YGS sınavları 13 Mart’ta yapılmıştı. 2017-2018 YGS Başvuruları ise 4-18 Ocak 2017 tarihleri arasında alınacak.

Bugün başlayan 2017-2018 YGS Başvurusu için kılavuz bilgileri ÖSYM’nin adresinde belirtilen tarihler içerisinde yayınlanacaktır.2017-2018 YGS Başvuru İşlemlerinizi de ÖSYM’nin internet adresinden kılavuz bilgileri doğrultusunda gerçekleştirebilirsiniz.

YGS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Adaylar 2017-ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuru formuna ÖSYM’nin internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz satışı yapılmayacak. Adaylar sınav başvurularını 3 TL karşılığında yapacak. Bir ortaöğretim kurumundan henüz mezun olmamış adaylarla mezun durumdaki adaylardan önceki yıllarda ÖSYS’ye başvurusu olan ve kayıtlarda geçerli bir fotoğrafı bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklar.

YGS’de ortak müfredata dayalı Türkçe testi, Sosyal Bilimler testi, Temel Matematik testi ve Fen Bilimleri testi yer alacak. Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumlu olacak. YGS’de Türkçe’den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru sorulacak.

MEZUN ADAYLAR BAŞVURULARINI ÖSYM SINAV KOORDİNATÖRLÜKLERİNDEN YAPACAK

Sınava meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız geçiş hakkı olan adaylar hariç, ÖSYM tarafından merkezî yerleştirme yapılan programlar ile özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara girmek isteyen tüm adayların girmeleri zorunlu olacak. Mezun durumda olan adaylardan ilk defa ÖSYS’ye başvuru yapacak olanlar başvurularını, sadece ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden yapacaklar. Bu adayların eğitim bilgileri, yanlarında bulunduracakları diploma veya mezuniyet belgelerine uygun olarak başvuru görevlisi tarafından sisteme kaydedilecek ve ilgili diploma/mezuniyet belgesinin onaylı bir örneği bu görevli tarafından alınacak.

BAŞVURUNUN TAMAMLANMASI İÇİN "BAŞVURU İŞLEMİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI" AÇIKLAMASININ GÖRÜLMESİ GEREKECEK

Başvuru formunda "YGS’ye girmek istiyorum" seçeneğini işaretleyenler 60 TL’yi, sınavsız geçiş hakkı olanların 15 TL’ yi kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine yatıracaklar. Başvurunun tamamlanması için "Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı" açıklamasının mutlaka görülmesi ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünün, yazıcıdan alınarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklanması gerekecek. Yurt dışında bulunan adaylardan sınav ücretini döviz olarak bankaya yatıranlar, bireysel başvuru hakları olsa bile, İnternet aracılığıyla bireysel başvuru yapamayacaklar.

Adayların ÖSYS başvurularının alınması ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştır. Başvuru esnasında adayların herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için başvuru sistemi, başvuru merkezlerine test amaçlı açılmış, başvuru merkezleri sistem üzerindeki kontrol işlemlerini yapmışlardır. Adayların, başvuru merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğu dikkate alarak, başvuru işlemlerini başvuru süresinin son günlerine bırakmamaları önemle hatırlatılır.

YGS BAŞVURU ŞARTLARI
2017-2018 öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılacak merkezî yerleştirme veya ilgili kurumlarca yapılacak özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemine alınacak tüm adaylar, 2017-ÖSYS’ye başvuru yapmak zorundadır.

Öğrenim durumları aşağıdakilerden birine uyanlar 2017-ÖSYS’ye (sınavsız geçiş dâhil) başvurabilirler:

2016-2017 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim lisesi) son sınıfında okumakta olan öğrenciler

Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar

Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar

Ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar

2017-ÖSYS’de, YGS’ye girmeden sadece sınavsız geçiş hakkından yararlanmak isteyen adaylar da 2017-ÖSYS başvurularını süresi içinde yapmak zorundadırlar.

Durumları yukarıdakilerden birine uyan yabancı uyruklu veya hiçbir devletin uyruğunda olmayan adaylar da 2017-ÖSYS’ye başvurabilirler ancak bu adaylar, ÖSYS yükseköğretim programları tercih süresinin son gününe kadar T.C. uyruğuna geçmedikleri takdirde, 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yükseköğretim programları kontenjanlarına yerleştirilmezler (Yabancı uyrukluların Türkiye’deki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri ÖSYS kapsamı dışındadır. Yabancı uyrukluların Türkiye’deki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri Yükseköğretim Kurulunun belirlediği usul ve esaslar doğrultusunda ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yapılmaktadır.).

Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenlerden 5203 sayılı Kanun ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile Saklı Tutulan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olanlar (Pembe/Mavi Kart sahipleri), 2017-ÖSYS’ye başvurabilirler. Bu adaylar 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan yükseköğretim programlarına yerleşme hakkı kazanmaları durumunda söz konusu kontenjanlara yerleştirilirler. KKTC uyruklu adaylar ile Bulgaristan’dan göç yoluyla gelmiş Türk soylular da ÖSYS kapsamında yerleştirme işlemlerine alınırlar.

YGS BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

2017 ÖSYM Aday Başvuru Formu

Nüfus Cüzdanı (Ya da pasaport)

Mezuniyet Diploması Örneği (mezun öğrenciler için)

Diploma, transkript ( Yurt dışında okuyan öğrenciler için)

Sağlık Kurulu Raporu Örneği ( Engelli öğrenciler için)

2017 YGS Başvuru Ücreti Ne Kadar?

YGS Sınav Ücreti : 60,00 TL

Sınavsız Geçiş Ücreti: 15 TL

Başvuru Hizmeti Ücreti : 3,00 TL

ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden Yeniden Şifre Edinme Ücreti : 5,00 TL

ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden Fotoğraf Güncelleme Ücreti : 10,00 TL

2017 YGS Başvuru Ücreti ve Yatırılacak Bankalar

Adayların sınav/sınavsız geçiş başvuru ücretini yatırırken banka görevlisine, ÖSYS’ye başvuru yaparken bildirdiği T.C. Kimlik Numarasını, adı, soyadını ve girecekleri sınavın adını vermeleri yeterlidir. Ücret, internet aracılığıyla da yatırılabilir.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)
* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.

Sınav/sınavsız geçiş başvuru ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

YURT DIŞINDAN BAŞVURANLAR İÇİN SINAV/SINAV GEÇİŞ BAŞVURU ÜCRETLERİNİN YATIRILMASI

Yurt dışından sınava başvuran adaylar, sınav/sınavsız geçiş başvuru ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

ÖSYM Sınav Ücretleri Kredi Kartı ile Ödeme İşlemleri Giriş için Tıklayınız

2017-ÖSYS Kendi Okulu Başvuru Merkezi Olan Son Sınıf Öğrencileri Hariç Diğer Adayların Başvuru Yapabilecekleri Başvuru Merkezlerinin Listesi (Kendi okulu Başvuru Merkezi olan son sınıf öğrencileri başvuru işlemlerini kendi okullarında yapacaklardır.)

Yurtlar Evimiz