Yurtlar Üniversiteler Harita Ücretsiz İlan Ver

AÖF Giriş Yerleri Belli Oldu !

AÖF Giriş Yerleri Belli Oldu !

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sınavı 2017 bahar dönemi giriş yerleri belli oldu !

2017 AÖF bahar dönemi sınavı için giriş yerleri belli oldu ! Referandum nedeniyle ertelenmiş olan AÖF Bahar Dönemi 29 - 30 Nisan da yapılacak olan sınav heyecanı bu hafta sonu son bulacak. Sınav yerlerini açıklayan AÖF resmi internet sitesinden yayınlandı.
AÖF Sınav giriş yerlerini www.anadolu.edu.tr/acikogretim sitesinden bulabilirsiniz. Açıköğretim Fakültesi sınavlarında öğrencileri açık uçlu ve anlaşılması kolay sorular bekliyor. Sınavda sorulacak dersler ; Sosyoloji, Felsefe, Türk Dili ve Edebiyatı ile birlikte Tarih dersleriyle sınav gerçekleştirilecektir. Bu programların da sadece birer dersi için bir soru sorulacaktır.

Sınavlar için açıklamaya göre; Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da aynı saatlerde olup sabah 09:30’da ve öğlenden sonra 14:00’da yapılmaktadır. Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılanarak sınav gerçekleştirilecektir. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. AÖF Sınavına girebilmek için gerekli olan belgeler ise;

  • Fotoğraflı sınav giriş belgesi
  • Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı
  • Fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi
  • Sürücü belgesi
  • Süresi geçerli pasaport
  • Askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi
  • Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi
  • Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar
  • Yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.

Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz


AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİNİ SORGULAMAK İÇİN TIKLA !

ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN ?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, 3 dersden kaldıkları durumunda ve bu 3 dersleri geçmeleri durumunda mezun olabilecek olan öğrenciler için 3 ders sınav hakkı bulunmaktadır. Üç ders sınavına girebilmek için bu derslerden başarısız olan öğrencilerin üç ders sınavı için güz yada bahar dönemi için kayıtlarını yaptırması gerekmektedir. Anadolu Üniversitesi’nin resmi internet sitesinden yapılmış olan açıklamaya göre, ders notları DZ ve ya YZ olan öğrencilerin üç ders sınavına giremezler.

Yurt dışı programları çerçevesinde Anadolu Üniversitesi öğrencisi olanlar da üç ders sınavına 13 Ağustos 2017 tarihinde girebilirler.


Yurtlar Evimiz