Yurtlar Üniversiteler Harita Ücretsiz İlan Ver

YÖK’ten Öğrenim Ücreti Açıklaması

YÖK’ten Öğrenim Ücreti Açıklaması

YÖK; 667 KHK uyarınca ÖSYM tarafından diğer yükseköğrenim kurumlarına yerleştirilen öğrencilerin öğrenim ücretleri hakkında yeni bir açıklama yayımlandı.

YÖK; 667 KHK uyarınca ÖSYM tarafından diğer yükseköğrenim kurumlarına yerleştirilen ve kayıt yaptıran öğrencilerin öğrenim ücretleri hakkında yeni bir açıklama yayımlandı.

YÖK tarafından yapılan 35 maddelik bu açıklamaya göre: ’’ Öğrenciler 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde ödedikleri öğrenim ücretlerine; TÜİK’in yayımlamış olduğu Ağustos 2016 dönemi TÜFE artış oranının (%8.05) uygulanması ile hesaplanan öğrenim ücretlerini kayıt yaptırdıkları kuruma ödeyeceklerdir.’’

Ödenecek olan ücret tespit edilirken öğrencilerin 2015-2016 eğitim-öğretim yılına dair ödemelerini; banka dekontu, hesap ekstresi, makbuz veya pos cihazları aracılığıyla alınan belgeler ile kanıtlama zorunluluğu arıyor. Öğrencilerin yerleştirildiği yükseköğrenim kurumu dışında diğer üniversitelerde özel öğrenci olarak eğitimine devam etmeleri durumunda da yine eğitim-öğretim ücretini yerleştirildikleri kuruma ödeyeceklerdir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Yurtlar Evimiz