Yurtlar Üniversiteler Harita Ücretsiz İlan Ver

Adana’daki Öğrenci Yurdunda Çıkan Yangında 11 Öğrenci ve Bir Eğitmen Hayatını Kaybetti!!

Adana’daki Öğrenci Yurdunda Çıkan Yangında 11 Öğrenci ve Bir Eğitmen Hayatını Kaybetti!!

Adana Aladağ’da bulunan özel kız öğrenci yurdunda çıkan yangın sonucu 11 öğrenci ve bir eğitmen hayatını kaybetti.

Adana Aladağ’da bulunan özel kız öğrenci yurdunda çıkan yangın sonucu 11 öğrenci ve bir eğitmen hayatını kaybetti. Yangının sebebi olarak trafo elektrik kontağı gösterilmektedir. Bu ilk tahminlerden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile beraberindekiler, Adana’da tedavi gören 24 yaralıyı da ziyarete gitti ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

İlk verilen bilgiler, bu yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı... Yani çıkmasının muhtemel olduğu tartışılıyor. Tabii ahşap kaplamalar var, strafor, yalıtımlar var bunlar tutuşmuşlar. Yangın merdiveninin ise kilitli olduğu tespit edilmiş. Çocuklarımızın bir kısmında atlamaları sonucunda ayaklarında kırıklar var, bir kısmının dumandan etkilenmeleri sonucu hastalıkları var. Tabii bu arada vefat edenler, adli tıptaki otopsilerden sonra defnedilecekler. Milletimizin başı sağolsun, büyük geçmiş olsun. Geride kalanlara acil şifalar diliyoruz.

Bir gazetecinin ’Tören yapılacak mı?’ şeklindeki sorusu üzerine Kaynak, ’Törenle ilgili ailelerin tutumu çok önemli. Ne diyecekler, ne isteyecekler, Adana Valimiz olayın en başından beri Aladağ’da, bizimle beraber döndü. Ailelerle temas kuracaktır. Ama cenazelerin nakli ve defni için biz hükümet olarak, valilik olarak görevde olacağız.’ ifadesini kullandı. Yangın faciasıyla ilgili olarak öğrenci yurdunun müdürü dahil olmak üzere 6 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Yurtlar Evimiz