Yurtlar Üniversiteler Harita Ücretsiz İlan Ver

Balkanlar’daki Türk Vatandaşlara Açıköğretim Hizmeti Sunulacak!

Balkanlar’daki Türk Vatandaşlara Açıköğretim Hizmeti Sunulacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Anadolu Üniversitesi iş birliğinde, bakanlığın merkez binasında "Açıköğretim Lisesi ve Açıköğretim Ortaokulu Batı Avrupa Programları Uygulama" protokolü imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, protokol imza töreninde, açık lise uygulamasının, eğitim-öğretim çağı dışında kalmış ve bir şekilde eğitim alamayan Türk vatandaşlarının zorunlu eğitimlerini tamamlayabilmesi için fırsat olduğunu belirtti.

Protokol kapsamında daha önce Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, İsviçre, Avusturya’da verilen açık öğretim okulu hizmetleri, Bulgaristan, Kosova ve Makedonya’ daki 31 açıköğretim okulu merkezinde de verilmeye başlanacak.

Özellikle Batı Avrupa’da çok sayıda Türk vatandaşının bulunduğuna işaret eden Tekin, bu vatandaşların zorunlu eğitim hizmetlerini yürütebilmek için ciddi desteğe ihtiyaçlarının bulunduğunu vurguladı.

Anadolu Üniversitesi’nin alanında, Türkiye’nin en uzman, en nitelikli, en köklü kurumu olduğuna dikkati çeken Tekin, üniversitenin ayrıca sınav uygulamalarındaki ciddiyeti itibarıyla da bu anlamdaki en uzmanlaşmış üniversite konumunda bulunduğunu belirtti.

Yurtlar Evimiz