Yurtlar Üniversiteler Harita Ücretsiz İlan Ver

Meslek Yüksekokullarına Geçişte Yeni Uygulama Geliyor

Meslek Yüksekokullarına Geçişte Yeni Uygulama Geliyor

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, meslek lisesi mezunlarının sınavsız üniversiteye geçiş haklarının kaldırıldığını; uygulamanın yerine başka bir uygulama getirileceğini belirtti.

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, meslek lisesi mezunlarının sınavsız üniversiteye geçiş haklarının kaldırıldığını; uygulamanın yerine başka bir uygulama getirileceğini belirtti. Peki meslek yüksekokullarına geçişte nasıl bir uygulama yapılacak?

TBMM’de görüşülen 2017 Bütçe konuşmalarında Meslek ve teknik eğitim ile alakalı konuşan İsmet Yılmaz, sınavsız geçiş uygulamasının yerine farklı bir uygulama getirileceğini belirtti.

Meslek Yüksekokullarına Geçişte Ek Puan Müjdesi

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, bütçe görüşmelerindeki konuşmasında, mesleki ve teknik eğitime destek verdiklerini ifade ederek, "Mesleki ve teknik ortaöğretimden mezun olanların meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş uygulaması kaldırılmıştır, bu uygulamanın yerine üniversiteye geçiş sınav sonucuna göre alanında eğitim yapmak isteyen mezunlara meslek yüksekokullarına geçişte ek puan verilecektir. Özel ve mesleki teknik eğitime destek veriyoruz. Sektörün talepleri de dikkate alınarak bu okulların alanları güncelleştirilmekte, ihtiyaç olmayanlar kapatılmakta, sektörün ihtiyacı olanlar da açılmaktadır." şeklinde konuştu.

İkili Eğitime son vereceğiz

İsmet Yılmaz açıklamasında ikili eğitimin sonlandırılması için 5 bin 249 yeni dersliğin yapılacağını ifade etti. Bakan Yılmaz, "Mesleki ve teknik ortaöğretimde ikili eğitimi sonlandırmak için de 296 okulda 5 bin 249 derslik yapacağız. Yaptığımız değerlendirmeler sonucunda mesleki ve teknik eğitim kurumlarımızın 4 bin 206 atölye ve laboratuvarını teknolojiyle uyumlu olacak şekilde yenilemekteyiz. Bundan sonraki hedefimiz eğitim sisteminin kalitesinin daha da artırılmasıdır, kaynaklarımızı bu hedef doğrultusunda daha etkin ve verimli kullanacağız." dedi.

Adil Düzenleme

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Mesleki ve teknik liseyi bitirenlerin sınavsız olarak üniversiteye geçişinin kaldırılması ile ilgili olarak, "Adil Düzenleme" açıklamasını yapmıştı. Genel Müdür Gülay, düzenleme ile meslek liselerinin eğitim kalitesinin artacağını söyleyerek, "Orta öğretimde daha çok çalışan bir çocuk, başarısından dolayı meslek yüksekokullara daha kolay yerleşecek. Düzenleme ile hem meslek liselerinde eğitim ve öğrenme kalitesi hem de meslek yüksekokullarından mezun olanların öğretim ve eğitim kalitesi artmış olacak." açıklamasında bulunmuştu.

Yurtlar Evimiz