Yurtlar Üniversiteler Harita Ücretsiz İlan Ver

Akademisyenlere İndirimli ’Müzekart’ Hazırlığı

Akademisyenlere İndirimli ’Müzekart’ Hazırlığı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Bakan Avcı ile üniversitelerin tarih, edebiyat, sanat, kültür ve turizm alanındaki akademik birim yöneticileri ile 28 Aralık’ta yapılan toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Bakan Avcı ile üniversitelerin tarih, edebiyat, sanat, kültür ve turizm alanındaki akademik birim yöneticileri ile 28 Aralık’ta yapılan toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saraç; 28 Aralık’ta gerçekleştirilen toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya asistanlar dahil olmak üzere tüm akademisyenlerin müzekart alımlarında özel bir indirim uygulamasını teklif ettiklerini ve Avcı tarafından konunun en yakın zamanda ilgililere duyurulup uygulamaya koyulacağını aktardı.

Öğretmenlere, müzekart konusunda bir indirimin uygulandığını hatırlatan Saraç, “Akademisyenlerimize ne yazık ki böyle bir indirim yoktu. Bu bir fırsat. Sayın Bakan geldiği ilk anda böyle bir imkanı bize sundu. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Üniversiteler İçin Kültür Sanat Ağırlıklı Yeni Proje Geliyor

Saraç, “Kültür Bakanlığı ile tüm yükseköğretim kurumlarına yayılabilecek bir süreç içinde ve daimi olacak bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bu da kültür sanat ağırlıklı olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daha önce Müzik Üniversitesi açılmasıyla ilgili sözlerini de ele alan Saraç, YÖK’ün düzenlediği Kültür-Sanat Söyleşileri’nde de müziğe gerekli özeni gösterdiklerini ve bu konunun da toplantılarda ele alındığını hatırlattı.

Saraç, “Musikiye zannedersem bundan sonra daha farklı ve ayrı bir önem vereceğiz. Öncelikle bu bölümlerin güçlendirilmesi, takviyesi noktasında çalışmalarımız olacak. Bununla birlikte müziği odak haline getireceğimiz, bu alanda ihtisaslaştırmaya yönelteceğimiz bir yükseköğretim kurumumuz da olacak” dedi.

Yurtlar Evimiz